I disse lande kan du lovligt blaffe

At blaffe, eller hitchhike, er oftest eventyr nok i sig selv. Destinationen er ikke altid lige vigtig, når man rejser på tomlen. Selve rejsen er spændende nok og leder oftest til nye venner fra anderledes kulturer. Hvis du beslutter dig for at blaffe til Spanien, så kan jeg love dig for, at du har fået godt med eventyr, før du overhovedet kommer til Spanien.

At blaffe 2

Blaffere virker til at forstå dette. Det er især tydeligt med blaffere, som ikke blaffer på grund af begrænsede ressourcer.

At blaffe er ikke kun en billig (for ikke at sige gratis) måde at rejse på. Det er også en af de bedste måder, at møde nye mennesker fra forskellige kulturer på.

Hvis ikke du er vant til at blaffe, så vil du blive overvældet af kærlighed, når du først begiver dig ud. Alle mennesker vil inderst inde gerne hjælpe andre og det kommer virkeligt til udtryk, når lokale samler tomlere op.

At blaffe

Mennesker med meget få midler over hele verden er villige til at forære mad, husly, vand og kærlighed til komplet fremmede. Og det er uden at forvente at få noget igen.

Dog er det ikke alle steder, hvor det er lige nemt at blaffe. Flere og flere lande har tilmed gjort det ulovligt. Oftest er det kun ulovligt for chaufføren, hvilket skræmmer folk og gør det svært at sprede næstekærlighed.

I disse lande kan du lovligt blaffe

Frankrig er absolut paradis for blaffere. Især Sydfrankrig er absolut fortryllende. I Sydfrankrig stopper hver en bil og giver dig ikke bare et lift, men et lækkert måltid og en varm seng at sove i.

Argentina er intet mindre end fantastisk at blaffe i. Sydpå i Patagonien er der året rundt tonsvis af søvnige lastbilchauffører, som meget gerne vil have noget selskab. Nordpå er infrastrukturen meget velfungerende, hvilket lader dig komme fra Salta til Buenos Aires på rekordtid. Hvis du er til store bøffer, lækker rødvin og fortryllende bjerge, så er Argentina noget for dig.

Chile har også et godt rygte, som blaffe-land. Du kan forvente at nedlægge lange strækninger på kort tid, da infrastrukturen er god. Det skulle være muligt at blaffe fra Santiago hele vejen til Arequipa i Peru i et ryk, da der ligger en stor og populær motorvej. Der er desuden mange penge at spare på at blaffe i Chile, fordi busserne er dyre.

Respekter nye kulturer

Vær opmærksom på, at i nogle kulturer forstås ”thumbs up”-symbolet anderledes. I Grækenland er ”thumbs up”-symbolet en fornærmelse på linje med ”fuck finger”-symbolet.

Nogle steder forventes det at du betaler for at få et lift, selvom at du blaffer dig til liftet. Det skyldes, at der i nogle områder ikke eksisterer buslinjer eller lignende. Det er derfor ganske normalt, at samle folk op i vejkanten for at køre dem ind til byen imod betaling. Fornem dig frem til om der forventes betaling. Spørg hellere end gang for meget inden du får et lift.

Rejse som blaffer

Stort set uanset hvilken vej du står og blaffer ved, så kan du forvente, at der er nogen der vil samle dig op før eller siden. Selvom det strider mod landets love, så virker det bare etisk forkert, ikke at samle en blaffer op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *