På passagersædet i Tanzania

Untitled

At rejse er at leve” sagde H.C. Andersen, og det er ganske vist. Mon Danmarks formentlige hidtil største forfatter nogensinde har forbundet det at rejse, med at køre land og rige rundt med fremmede? Det finder vi nok aldrig en besvarelse på.

Mange vil forbinde det eventyrlige i at rejse, med de mange bekendtskaber som man stifter rundt om i verden. At udforske andre menneskers kultur, madvaner, levevis og omgivelser er intet mindre en livsberigende og meget givende. Det er uanset, om du rejser på egen hånd eller gennem et rejsebureau.

Blaf dig til et eventyr

Der findes mange måder at rejse på. Dog finder du nok ingen måder, at komme tættere på dine medmennesker, end ved at blaffe dig fra A til B. Med tomlen op ad kommer du både billigere rundt, og så lærer du mennesker at kende, som du måske aldrig havde forestillet dig, at stifte bekendtskab med.

Sætter du dig for at blaffe ude i den store verden, så er det rart at have en guide med under armen. Går din rejse til Tanzania eksempelvis, så er denne guide skrevet til netop dig. Læs med og få klargjort hvilke forbehold du skal tage dig, når du drager ud på dit livs eventyr.

Små landeveje og vinterbleg hud

I Tanzania kan det være noget besværligt, at blaffe sig til kørsel på de lange strækninger. Landet har nemlig nogle fremragende og billige busforbindelser, som tynder hovedvejene fra privatbiler. Til gengæld er befolkningen imødekommende og venlige, og tager dig gerne med på eventyr langs de kortere landeveje.

Hvis du hører til den gruppe danskere, som er en smule træt af din skandinaviske vinterblege hud, så vil det måske glæde dig at høre at netop din lyse hudfarve, kan være en fordel for dig i Tanzania. Her anses hvide nemlig for ikke at være farlige, hvorfor du har nemmere ved at få et lift i Tanzania.

Husk lige…

Beslutter du dig for at blaffe på din rejse i Tanzania, så er der nogle få forbehold som er vigtige at tage:

  1. Drop tomlen, og vink i stedet med håndfladen opad. Kommer du til at vinke med håndfladen nedad, betyder det at du er villig til at betale, hvorfor det ofte er sådan man kommer i kontakt med busser.
  1. En stor del af befolkningen i Tanzania kan ikke engelsk. Lær dig derfor et par få sætninger eller ord, som eksempelvis “tak”, på Swahili. Det vil med sikkerhed blive værdsat af din kommende chauffør.
  1. Vær ekstra varsom, hvis du som kvinde beslutter dig for, at blaffe på egen hånd i Tanzania. Modtager du dårlige signaler af chaufføren, så husk at det altid er tilladt, at sige nej tak til et lift.

Generelle forbehold og gode råd

Uanset hvilket land du drager på eventyr i, så kræver det en hel særlig indstilling at være blaffer. Eksempelvis skal du altid huske på, at du er lige så fremmede for chaufføren, som chaufføren er for dig. Sørg derfor altid for at være udadvendt. snaksagelig og ikke mindst høflig. Det gør bare turen til en bedre oplevelse for jer begge.

Selvom det er sjældent, at man hører om blafferture, der er gået grueligt galt, så skader det aldrig at være ekstra opmærksom på faresignaler, når du kører med en fremmede. Hav derfor altid dine ejendele tæt på dig i bilen, så du hurtigt kan komme ud, hvis behovet skulle opstå.

Vigtigst af alt så er det helt i orden, at sige nej tak til et lift. Du behøver hverken begrunde eller forklare dig. Sæt dig aldrig ind i en bil, hvis ikke du er hundrede procent tryg ved situationen. Med alle forbehold i orden er der intet andet for, end at læne dig tilbage i passagersædet, og nyde hvert et eventyr forude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *