Kan man rejse med et kæledyr?

Det hurtige og nemme svar er ja, men desværre er det ikke helt så simpelt og lige til, som man kunne håbe. At rejse med et kæledyr, og især blaffe, kræver nemlig en del mere planlægning og derved forsvinder noget af den frihed, som vi især er store tilhængere af.

Udover at være mere besværligt, så vil det i de fleste tilfælde også være langt dyrere at rejse med et kæledyr, end hvis man er på egen hånd. Foruden udgifter til foder og pleje, så vil der i mange tilfælde også være ekstra omkostninger til transport og overnatninger. Det er nemlig kun ganske få steder du kvit og frit kan medbringe dit kæledyr – desværre.

Rejser hvor et kæledyr er en god idé

Men blot fordi det er både vanskeligere og dyrere at rejse med et kæledyr, betyder det jo ikke at det er umuligt. Og hvis du har et brændende ønske om at prøve dette, så findes der nogle rejsetyper, der er mere oplagte end andre. Vi har blandt andet hørt om rejsende i egen både bil og båd, der fint har kunnet få det til at fungere, at have et kæledyr ved sin side igennem kortere eller længere perioder.

dyr-rejse

Hvis man har sine egne rammer og ikke er så afhængig af at bo på hotel og rejse med offentlig transport, så giver det langt bedre forudsætninger for at få det til at fungere. Er man f.eks. på road trip i Europa med sin egen autocamper, så er der meget få regler man er nødt til at sætte sig ind i, for at kunne bringe et kæledyr med sig. I sådan et tilfælde det mere hvilket dyr der ville være en god idé at medbringe, samt hvordan man får en hverdag til at fungerer, man skal tage stilling til.

Hvad gør jeg af mit kæledyr hvis jeg skal rejse?

Man er nødt til at være realistisk i forhold til sine kæledyr, for selvom om det måske kan lade sig gøre at tage dem med på sin rejse, så er det måske ikke altid den bedste løsning. I nogle tilfælde vil dit kæledyr have mere glæde af, at blive passet derhjemme, mens du er på farten.

Der findes mange pasningsmuligheder for en lang række forskellige kæledyr. Hundepensioner har været anvendt i stor stil i mange år og indenfor de sidste år er brugen af kattepensioner også blevet mere almindeligt. Hund og katte er de kæledyr man finder i størst antal i Danmark og derfor er pasningsmuligheder for disse også mest omtalt. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få passet din undulat, ørkenrotte eller kanin. Det handler blot om at finde det helt rette sted for netop dit kæledyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *