Vil du rejse rundt i Asien?

(sponsoreret indhold)

Flere og flere unge, rejser ud for at opleve verden efter et længere uddannelsesforløb. Mulighederne er mange, både hvad angår destinationer men også i forhold til hvordan der rejses. Nogen vælger at backpacke, uden yderligere forberedelser end en omhyggelig pakket rygsæk og en flybillet, mens andre er mere til nøje planlagt adventure- eller charter rejse, og flere endnu vælger at kombinere det planlagte med det spontane. En ting har mange dog tilfælles, rejsen går til Asien.

Inden for de seneste år er interessen for Asien, som rejsedestination, kun blevet større og større, og dette er ikke uden grund. Asien har nemlig det hele. Hvad end du er til turkisblåt hav og sandstrand, tætte jungler med et rigt dyreliv eller storbyens puls, så finder du det med sikkerhed på det asiatiske kontinent. Asien giver dig også en fantastisk mulighed for at opleve en masse forskellige kulturer og religioner.

Udforsk Borneo

Verdens tredje største ø, Borneo, finder du under Vietnam. Tæt på ¾ – dele af øen hører til Indonesien, mens lidt over ¼-del af øen er Malaysisk. På nordkysten finder man dog også det lille land Brunei.

På Borneo har du en af verdens bedste muligheder for at gå på eventyr i regnskoven. 70% af øen er dækket af regnskov, som byder på en tyk tropisk jungle med et vildt dyreliv større end du kan forestille dig. F.eks. er det ikke unormalt at støde på bl.a. næseaber, skildpadder og orangutanger. Er du mere til strand og hav kan du bl.a. besøge Tuaran, som er et dejligt strandområde, eller tage en dagstur til Maukan Coral øen, hvor du ud over at slappe af på stranden og snorkle i det krystalklare hav blandt koraler og alverdens fisk i de smukkeste farver.

Når du trænger til lidt mere liv og summen omkring dig kan du tage til Kuching, som er hovedstaden i den ene malaysiske stat Sarawak. Her kan du nemt få stillet din kulturelle tørst, ved at besøge det kinesiske tempel Tua Tek Kong og Sarawak Museet, samt ved at gå rundt i de smalle gader, som byder på flere historiske bygninger og monumenter fra Brook dynastiets tid. I byen finder du også den gamle Brandvæsen Station, i dag kendt som det frie marked, Gambier Street, som ikke kun skal ses men også duftes, indkøbscenteret Indien Street og meget, meget mere.

Hos profil rejser finder du rejser til Borneo, og med hjælp fra en af deres Asien-specialisterne kan du sammensætte den perfekte rejse lige til dig.

vil du rejse rundt i asien

Gør transporttiden overkommelig

Når du er ude og opleve verden vil der helt naturligt komme noget transport- og ventetid mellem eventyrene. Dette kan føles som en evighed når man mest af alt bare gerne vil ud og opleve en hel masse, og tiden kan bare ikke gå hurtig nok. Derfor kan det være en rigtig god ide at have noget underholdning med sig, men da pladsen i tasken ofte er begrænset på turen skal det helst ikke være noget som fylder for meget.

Et spil kort, er altid en god ting at have med i tasken. Er du alene kan du lægge kabaler, og har du nogen at slå tiden ihjel sammen med, er det altid hyggeligt med et godt slag kort. Et almindelig størrelse kortdæk fylder i sig selv ikke meget, men hvis du virkelig er presset på plads, er det muligt at købe minikort.

Din smartphone. Der er ikke mange tilbage i dagens Danmark, som ikke ejer en smartphone. På rejser vælger nogle dog at lade deres blive hjemme og i stedet tage en ældre model med, som kan klare det mest nødvendige. Der er dog mange fordele ved at tage chancen og medbringe sin smartphone på sit livs eventyr. Værd at nævne er bl.a. at kameraet på smartphones efterhånden er så avanceret, at du ikke behøver et ekstra, med mindre du selvfølgelig går meget op i at tage billeder. Din smartphone åbner også for en verden af underholdning og tidsfordriv, som kan bruges i ventetiderne. Dowload f.eks. app’en Flipp, som gør det muligt for dig at læse dine yndlingsmagasiner på din smartphone både når du er online og offline. Lyder det som noget for dig, så læs mere her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *