Med tomlen fra Danmark til Tyskland – Det lærte vi

(sponsoreret indhold)

I sommeren 2016 var vi en tur fra Danmark, nærmere betegnet Aarhus, til Hamborg i Tyskland. En tur der i bil tager omkring 3 timer afhængigt af trafikken. Eftersom vejret var godt besluttede vi os for at tomle. I denne beretning fra turen vil jeg dele vores erfaringer fra turen, som du kan bruge når du skal ud at tomle næste gang.

(Vores rute på ruten Aarhus-Hamborg Lufthavn)

Er du kvinde, kan du med fordel også læse vores guide til, at blafre som kvinde.

Råd nr. 1: Vælg dit startsted med omhu

Hvor du starter med, at blaffe fra har stor betydning for, om din tur på tomlen bliver en succes. I vores tilfælde var det planen, at vi ville starte ud i nærheden af Aarhus Syd Motorvejen. Vi valgte motorvejspåkørslen:

Det skal du være opmærksom på når du vælger startsted:

  • Stå et sted, hvor der er plads til at bilerne kan stoppe.
  • Sørg for, at stå i den retning der er den naturlige vej mod din destination.
  • Vælg et trafikeret sted.
  • Stå gerne i nærheden af lyskryds eller til og frakørsler, da det er lettere for bilerne at standse fra lavere fart.

Vil du læse om andre blafferes råd til opsamlingssteder kan du med fordel gå ind på Hitchwiki.org, hvor du blandt andet kan læse om andre blafferes erfaringer med konkret opsamlingssteder i nærheden af dig.

Råd nr. 2: Den første er ikke altid den bedste – Lær at sige nej

Selvom der måske er gået en time inden du bliver samlet op, bør du tænke klart når lykken tilsmiler dig og en bil stopper op. Du skal nemlig ikke for en hver skyld sige ja til et lift. Står du et godt sted jf. råd nr. 1, og bliver tilbudt et lift, hvor du vil blive sat af et sted, hvor mulighederne for videre ture ikke er gode, vil det ofte være den klogeste beslutning at sige pænt nej tak og vente på et nyt lift.

Råd nr. 3: Vær renlig og tør

De fleste personer som kunne overveje, at samle dig op, har kun ganske få sekunder til at vurdere om de vil standse op eller blot vælge, at køre videre. For at forbedre dine muligheder for, at blive samlet op, er det vigtigt at du er ren og præsentabel. Mange potentielle lifts vil køre videre, hvis du ser beskidt og ussel ud.

Derudover er regnen enhver blaffers fjende. Der er ikke noget der kan spolere en blaffers muligheder, som et regnvejr der gør en helt gennemblødt. Det er de færreste mennesker, som vil samle en slask våd blaffer op, derfor bør du gøre dig selv den tjeneste, at have en paraply med i tilfælde af regn.

Med ovenstående råd var vi i stand til, at komme fra Aarhus til Hamborg på under 4 timer.

Vi vil rigtig gerne høre fra dig: Hvordan øger man sin sandsynlighed for, at blive samlet op som blaffer?

Vil du have flere råd, kan du i bunden af vores forside læse flere gode råd.

Artiklen er skrevet af Emil fra rejsebloggen Mitophold.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *