Blaf sikkert og godt gennem Europa

(sponsoreret indhold)

Går du og drømmer om det lette og ubekymrede liv på vejene som blaffer, og er kompasset sat mod Europas mere ydre egne? Der er helt sikkert forskellige ting, du går og overvejer: Vil jeg være i stand til at kommunikere med folk, der ikke kan engelsk – og hvad sker der, hvis jeg havner i en udørk helt uden så meget som en bus? Er det sikkert at rejse som blaffer i de mere fattig europæiske lande – og som kvinde?

Vi bringer derfor her en række gode tommelfingerregler til dig der rejser på netop tommelfingeren – både så du får mest ud af dit fantastiske blaffereventyr og så du føler dig sikker på rejsen.

Research har aldrig skadet nogen!

I blafferlivet hylder vi friheden og det spontane, og det vil en smule research  og planlægning på ingen måde lægge en dæmper på, lad os lige understrege dette!

Særligt når det kommer til sikkerheden, hvis I for eksempel er veninder på rejse sammen,  er lidt research inden afgang helt essentielt. Og her er diverse rejseblogs- og blafferblogs en guldåre, når det kommer til at få viden om, hvor man ikke skal blaffe fra og hvilke truende situationer, andre har været ude for. Særligt i østeuropæiske lande, som byder på naturperler af en anden verden, men desværre også grusom kriminalitet og fattigdom, skal du følge din intuition, hvis noget føles forkert. Der kan være de samme fremgangsmåder, som kriminelle følger, så lidt research bagom forskellige kriminalitetsformer i østlandene kan vise sig at redde din dag.

Planlæg en rundtur med gode forbindelsesmuligheder

En anden form for planlægning, som kun gør din tur bedre, er at planlægge ud fra særlige skønne steder eller mindre interessante byer, som du har tjekket lidt op på inden. Mange rejser lidt på må og få, og fra land til land, så man lige kan “få krydset det hele af på listen”, men hvorfor ikke give jer selv den gave, det er, virkelig at fordybe jer i et land og en kultur? Et land som Italien er oplagt, da det byder på et væld af oversete perler, både når det kommer til natur og skønne bymiljøer. Planlæg derfor gerne forud hvordan I vil kunne rejse rundt i Italien , Spanien, Frankrig eller lignende lande, der er rige på vidt forskellige lokale udtryk og naturlandskaber. I vil på den måde både få indsigt i sprog og kultur, og ikke mindst få tid til at komme under huden på det valgte lands folk, for der er altid overraskende og inspirerende forskelle fra nord til syd.

Sæt dig ind i regler – og planlæg transportmuligheder videre!

I visse lande er det desværre ulovligt at blaffe og det kan give bøde og det der er værre! Tjek derfor op på reglerne i de enkelte lande, du har i kikkerten, så du ved hvilken frihed du kan blaffe med. I disse lande kan du i stedet blaffe i det skjulte fra tankstationer eller udvalgte parkeringspladser, da du her kan gå rundt og spørge folk direkte.

Går turen for eksempel gennem tyndtbefolkede egne eller steder, hvor du ikke kan være sikker på et lift, bør du desuden forinden undersøge muligheden for at ty til andre transportformer. Har du kørekort, så husk at tage det med, så du kan leje bil, og tjek op på bus- og togtransport i de områder, I sætter kursen imod.