Se verden som blaffer

Du kender det helt sikkert godt, begrebet at blaffe. Men har du mon nogensinde prøvet det? Faktisk har de fleste af vores tids unge aldrig prøvet kræfter med at blaffe. Og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er der selvsagt en vis fare forbundet med at blaffe. Man ved jo potentielt set ikke om den bil man stiger ind i føres af en person med onde hensigter. Ydermere er der i dag rigtig mange muligheder for billige transport både med carpool, busser, tog og sågar fly. Behovet for at blaffe sig frem, er derfor i høj grad formindsket.

Men hvis du og din kammerat nu har bestemt jer for at backpacke gennem Europa sommeren efter, I er blevet studenter, så kan det jo godt være at økonomien ikke helt hænger sammen for jer. Start med fordel med at lave jer et nogenlunde rejsebudget, så I ved hvad turen kræver af jer rent økonomisk. Det kan være svært at vide præcist på forhånd, så hent evt. en skabelon faktura for udgifter, så I kan prøve at plotte jeres formodede udgiftsposter herind i.

Måske har det lykkedes jer at spare op til fly og hoteller, men hvad så når I skal bevæge jer rundt i de forskellige lande på jeres tur? Her kommer blafferi ind i billedet. Det er altid en fordel at være to, man er nemlig langt mere sårbar, når man som alene rejsende sætter sig ind i en bil med en fremmed. Desuden er det altid lettere at kommunikere med føreren, hvis man kan tale sproget. Så sørg lige for at få brushet op på jeres skole engelsk/tysk/fransk/spansk inden I begiver jer ud på eventyr. Hvis det er en venlig og social type, der giver jer et lift, er det desuden en oplagt mulighed for at blive klogere på stedets traditioner og kultur. Hvem ved, måske et helt nyt venskab kan opstå? I hvert fald får man som blaffer en lang række anderledes oplevelser, som man ikke ville få som almindelig buspassager. At blaffe er ikke for alle, prøv dig frem og mærk efter om det er noget for dig.

Med tomlen fra Danmark til Tyskland – Det lærte vi

I sommeren 2016 var vi en tur fra Danmark, nærmere betegnet Aarhus, til Hamborg i Tyskland. En tur der i bil tager omkring 3 timer afhængigt af trafikken. Eftersom vejret var godt besluttede vi os for at tomle. I denne beretning fra turen vil jeg dele vores erfaringer fra turen, som du kan bruge når du skal ud at tomle næste gang.

(Vores rute på ruten Aarhus-Hamborg Lufthavn)

Er du kvinde, kan du med fordel også læse vores guide til, at blafre som kvinde.

Råd nr. 1: Vælg dit startsted med omhu

Hvor du starter med, at blaffe fra har stor betydning for, om din tur på tomlen bliver en succes. I vores tilfælde var det planen, at vi ville starte ud i nærheden af Aarhus Syd Motorvejen. Vi valgte motorvejspåkørslen:

Det skal du være opmærksom på når du vælger startsted:

  • Stå et sted, hvor der er plads til at bilerne kan stoppe.
  • Sørg for, at stå i den retning der er den naturlige vej mod din destination.
  • Vælg et trafikeret sted.
  • Stå gerne i nærheden af lyskryds eller til og frakørsler, da det er lettere for bilerne at standse fra lavere fart.

Vil du læse om andre blafferes råd til opsamlingssteder kan du med fordel gå ind på Hitchwiki.org, hvor du blandt andet kan læse om andre blafferes erfaringer med konkret opsamlingssteder i nærheden af dig.

Råd nr. 2: Den første er ikke altid den bedste – Lær at sige nej

Selvom der måske er gået en time inden du bliver samlet op, bør du tænke klart når lykken tilsmiler dig og en bil stopper op. Du skal nemlig ikke for en hver skyld sige ja til et lift. Står du et godt sted jf. råd nr. 1, og bliver tilbudt et lift, hvor du vil blive sat af et sted, hvor mulighederne for videre ture ikke er gode, vil det ofte være den klogeste beslutning at sige pænt nej tak og vente på et nyt lift.

Råd nr. 3: Vær renlig og tør

De fleste personer som kunne overveje, at samle dig op, har kun ganske få sekunder til at vurdere om de vil standse op eller blot vælge, at køre videre. For at forbedre dine muligheder for, at blive samlet op, er det vigtigt at du er ren og præsentabel. Mange potentielle lifts vil køre videre, hvis du ser beskidt og ussel ud.

Derudover er regnen enhver blaffers fjende. Der er ikke noget der kan spolere en blaffers muligheder, som et regnvejr der gør en helt gennemblødt. Det er de færreste mennesker, som vil samle en slask våd blaffer op, derfor bør du gøre dig selv den tjeneste, at have en paraply med i tilfælde af regn.

Med ovenstående råd var vi i stand til, at komme fra Aarhus til Hamborg på under 4 timer.

Vi vil rigtig gerne høre fra dig: Hvordan øger man sin sandsynlighed for, at blive samlet op som blaffer?

Vil du have flere råd, kan du i bunden af vores forside læse flere gode råd.

Artiklen er skrevet af Emil fra rejsebloggen Mitophold.dk

Den moderne blaffer

Skuespiller, eventyrer og opmærksomhed-søgende Shia LaBeouf, har forsøgt sig med et helt nyt og spændende eventyr. Det hele skulle være en del af et kunstprojekt, hvor det at blaffe, er en meget vigtig del af projektet.

en-blaffer-med-tattoos

Det hele går nemlig ud på, at Shia LaBeouf blaffer rundt i hele verden – men på en lidt ”moderne” måde. Han poster nemlig et billede på Twitter under et hashtag der hedder #TakeMeAnywhere, hvor han poster sin GPS-koordinater, og således lader helt tilfældige fans tage ham med, på den næste del af han rejse. Det kræver kun en enkelt enhed med GPS – f.eks. det nye Apple Watch – og så er han ellers ude på en voldsom spændende rejse.

Det eneste det krævede var blot, at du var den første som fandt LaBeouf, efter at de nye GPS koordinationer var blevet offentliggjort. Og der var ingen krav til, hvorhen turen skulle gå, det skulle personen nemlig selv bestemme.

Projektet er færdig i denne omgang, og løb fra 23. maj til 23. juni, men enten så gentager Shia LaBeouf det igen en gang – eller også er der andre der tage staffen videre.

Det hele gik selvfølgelig ud på at skabe små øjeblikke, som du kan se herover. Men udover dette, skulle man læse imellem linjerne, og emnet blev pludselig noget med at springe ud i det og ikke at være bange for omverdenen. Man kunne kalde det en moderne afbudsrejse. Man kommer først rigtig på eventyr, når man tager springet.

Vil du rejse rundt i Asien?

Flere og flere unge, rejser ud for at opleve verden efter et længere uddannelsesforløb. Mulighederne er mange, både hvad angår destinationer men også i forhold til hvordan der rejses. Nogen vælger at backpacke, uden yderligere forberedelser end en omhyggelig pakket rygsæk og en flybillet, mens andre er mere til nøje planlagt adventure- eller charter rejse, og flere endnu vælger at kombinere det planlagte med det spontane. En ting har mange dog tilfælles, rejsen går til Asien.

Inden for de seneste år er interessen for Asien, som rejsedestination, kun blevet større og større, og dette er ikke uden grund. Asien har nemlig det hele. Hvad end du er til turkisblåt hav og sandstrand, tætte jungler med et rigt dyreliv eller storbyens puls, så finder du det med sikkerhed på det asiatiske kontinent. Asien giver dig også en fantastisk mulighed for at opleve en masse forskellige kulturer og religioner.

Udforsk Borneo

Verdens tredje største ø, Borneo, finder du under Vietnam. Tæt på ¾ – dele af øen hører til Indonesien, mens lidt over ¼-del af øen er Malaysisk. På nordkysten finder man dog også det lille land Brunei.

På Borneo har du en af verdens bedste muligheder for at gå på eventyr i regnskoven. 70% af øen er dækket af regnskov, som byder på en tyk tropisk jungle med et vildt dyreliv større end du kan forestille dig. F.eks. er det ikke unormalt at støde på bl.a. næseaber, skildpadder og orangutanger. Er du mere til strand og hav kan du bl.a. besøge Tuaran, som er et dejligt strandområde, eller tage en dagstur til Maukan Coral øen, hvor du ud over at slappe af på stranden og snorkle i det krystalklare hav blandt koraler og alverdens fisk i de smukkeste farver.

Når du trænger til lidt mere liv og summen omkring dig kan du tage til Kuching, som er hovedstaden i den ene malaysiske stat Sarawak. Her kan du nemt få stillet din kulturelle tørst, ved at besøge det kinesiske tempel Tua Tek Kong og Sarawak Museet, samt ved at gå rundt i de smalle gader, som byder på flere historiske bygninger og monumenter fra Brook dynastiets tid. I byen finder du også den gamle Brandvæsen Station, i dag kendt som det frie marked, Gambier Street, som ikke kun skal ses men også duftes, indkøbscenteret Indien Street og meget, meget mere.

Hos profil rejser finder du rejser til Borneo, og med hjælp fra en af deres Asien-specialisterne kan du sammensætte den perfekte rejse lige til dig.

vil du rejse rundt i asien

Gør transporttiden overkommelig

Når du er ude og opleve verden vil der helt naturligt komme noget transport- og ventetid mellem eventyrene. Dette kan føles som en evighed når man mest af alt bare gerne vil ud og opleve en hel masse, og tiden kan bare ikke gå hurtig nok. Derfor kan det være en rigtig god ide at have noget underholdning med sig, men da pladsen i tasken ofte er begrænset på turen skal det helst ikke være noget som fylder for meget.

Et spil kort, er altid en god ting at have med i tasken. Er du alene kan du lægge kabaler, og har du nogen at slå tiden ihjel sammen med, er det altid hyggeligt med et godt slag kort. Et almindelig størrelse kortdæk fylder i sig selv ikke meget, men hvis du virkelig er presset på plads, er det muligt at købe minikort.

Din smartphone. Der er ikke mange tilbage i dagens Danmark, som ikke ejer en smartphone. På rejser vælger nogle dog at lade deres blive hjemme og i stedet tage en ældre model med, som kan klare det mest nødvendige. Der er dog mange fordele ved at tage chancen og medbringe sin smartphone på sit livs eventyr. Værd at nævne er bl.a. at kameraet på smartphones efterhånden er så avanceret, at du ikke behøver et ekstra, med mindre du selvfølgelig går meget op i at tage billeder. Din smartphone åbner også for en verden af underholdning og tidsfordriv, som kan bruges i ventetiderne. Dowload f.eks. app’en Flipp, som gør det muligt for dig at læse dine yndlingsmagasiner på din smartphone både når du er online og offline. Lyder det som noget for dig, så læs mere her.

Hvornår skal jeg besøge Koh Samui?

Danskerne elsker den thailandske ø Koh Samui, og besøger årligt øen i stor stil. Faktisk er rigtig mange europærer blevet glade for øen, som årligt besøges af rigtige mange. Men spørgsmålet kommer ofte, hvornår skal man besøge Koh Samui? For svaret er ikke ligetil! Skal du ud og dykke? Skal du ligge på stranden? hvor længe skal du være på øen? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som du skal stille dig selv, før du vælger tidspunkt for din rejse til Koh Samui.

Billigste tidspunkt at besøge Koh Samui?

Det billigste tidspunkt at besøge Koh Samui på, er i månederne Oktober og Noveber. Der er selvfølgelig en grund hertil, da du i denne periode vil opleve en del regnvejrsdag, selvom det stadig er varmt og solskinsdage stadig er på planen. Priserne på hotellerne og turerne vil være billig, og der kan også spares på større souvenir-indkøb.

Koh-Samui-1

Kilde: JustBrowsing.dk

Ønsker du bedre vejr, men stadig billige priser på hotel etc., så skal du besøge Koh Samui i april, maj og juni. Der er bedre vejr og mindre regn, men mængden af turister er lille, og herved billigere at være på øen.

Bedste tidspunkt til snorkling og/el. dykning

Selvom øen ikke er kendt som et godt snorkling/dykning sted, så er der stadig en række små øer tæt på, som tilbyder dette. Ønsker du at forsøge dig med dette, så skal du ikke besøge Koh Samui i november eller start december (kan være godt i slutningen af december).

thailand-692610_640

Kilde: Pixabay.com

Du får de bedste muligheder for perfekt snorkling-/dykkevejr, i månederne marts, april og maj. I disse måneder, skulle der ligeså være mulighed for at se hajer. Ønsker du at besøge marineparken Angthong, hvor det dog er bedste at være i periode slut december til september (parken er ligeså lukke i november og starten af december).

Bedst tidspunkt for solbadning og strandbesøg

I slutingen af december til april finder støder du på en masse sol, og meget lidt regn. Det er på dette tidspunkt du skal besøge Koh Samui, hvis du ønsker så mange solskinstimer som muligt.

amazing-thailand-3-1534392

Kilde: Freeimages.com

Når vi besøger os ind i perioden maj til september, så vil du stadig have masser af sol, men der vil gradvist komme mere regn. De fleste af disse regnskyl vil være kraftige men korte, og ofte om aftnen og natten. Når vi kommer hen i oktober og november, vil der være meget lidt standtid og meget regn.

Kan man rejse med et kæledyr?

Det hurtige og nemme svar er ja, men desværre er det ikke helt så simpelt og lige til, som man kunne håbe. At rejse med et kæledyr, og især blaffe, kræver nemlig en del mere planlægning og derved forsvinder noget af den frihed, som vi især er store tilhængere af.

Udover at være mere besværligt, så vil det i de fleste tilfælde også være langt dyrere at rejse med et kæledyr, end hvis man er på egen hånd. Foruden udgifter til foder og pleje, så vil der i mange tilfælde også være ekstra omkostninger til transport og overnatninger. Det er nemlig kun ganske få steder du kvit og frit kan medbringe dit kæledyr – desværre.

Rejser hvor et kæledyr er en god idé

Men blot fordi det er både vanskeligere og dyrere at rejse med et kæledyr, betyder det jo ikke at det er umuligt. Og hvis du har et brændende ønske om at prøve dette, så findes der nogle rejsetyper, der er mere oplagte end andre. Vi har blandt andet hørt om rejsende i egen både bil og båd, der fint har kunnet få det til at fungere, at have et kæledyr ved sin side igennem kortere eller længere perioder.

dyr-rejse

Hvis man har sine egne rammer og ikke er så afhængig af at bo på hotel og rejse med offentlig transport, så giver det langt bedre forudsætninger for at få det til at fungere. Er man f.eks. på road trip i Europa med sin egen autocamper, så er der meget få regler man er nødt til at sætte sig ind i, for at kunne bringe et kæledyr med sig. I sådan et tilfælde det mere hvilket dyr der ville være en god idé at medbringe, samt hvordan man får en hverdag til at fungerer, man skal tage stilling til.

Hvad gør jeg af mit kæledyr hvis jeg skal rejse?

Man er nødt til at være realistisk i forhold til sine kæledyr, for selvom om det måske kan lade sig gøre at tage dem med på sin rejse, så er det måske ikke altid den bedste løsning. I nogle tilfælde vil dit kæledyr have mere glæde af, at blive passet derhjemme, mens du er på farten.

Der findes mange pasningsmuligheder for en lang række forskellige kæledyr. Hundepensioner har været anvendt i stor stil i mange år og indenfor de sidste år er brugen af kattepensioner også blevet mere almindeligt. Hund og katte er de kæledyr man finder i størst antal i Danmark og derfor er pasningsmuligheder for disse også mest omtalt. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få passet din undulat, ørkenrotte eller kanin. Det handler blot om at finde det helt rette sted for netop dit kæledyr.

På passagersædet i Tanzania

Untitled

At rejse er at leve” sagde H.C. Andersen, og det er ganske vist. Mon Danmarks formentlige hidtil største forfatter nogensinde har forbundet det at rejse, med at køre land og rige rundt med fremmede? Det finder vi nok aldrig en besvarelse på.

Mange vil forbinde det eventyrlige i at rejse, med de mange bekendtskaber som man stifter rundt om i verden. At udforske andre menneskers kultur, madvaner, levevis og omgivelser er intet mindre en livsberigende og meget givende. Det er uanset, om du rejser på egen hånd eller gennem et rejsebureau.

Blaf dig til et eventyr

Der findes mange måder at rejse på. Dog finder du nok ingen måder, at komme tættere på dine medmennesker, end ved at blaffe dig fra A til B. Med tomlen op ad kommer du både billigere rundt, og så lærer du mennesker at kende, som du måske aldrig havde forestillet dig, at stifte bekendtskab med.

Sætter du dig for at blaffe ude i den store verden, så er det rart at have en guide med under armen. Går din rejse til Tanzania eksempelvis, så er denne guide skrevet til netop dig. Læs med og få klargjort hvilke forbehold du skal tage dig, når du drager ud på dit livs eventyr.

Små landeveje og vinterbleg hud

I Tanzania kan det være noget besværligt, at blaffe sig til kørsel på de lange strækninger. Landet har nemlig nogle fremragende og billige busforbindelser, som tynder hovedvejene fra privatbiler. Til gengæld er befolkningen imødekommende og venlige, og tager dig gerne med på eventyr langs de kortere landeveje.

Hvis du hører til den gruppe danskere, som er en smule træt af din skandinaviske vinterblege hud, så vil det måske glæde dig at høre at netop din lyse hudfarve, kan være en fordel for dig i Tanzania. Her anses hvide nemlig for ikke at være farlige, hvorfor du har nemmere ved at få et lift i Tanzania.

Husk lige…

Beslutter du dig for at blaffe på din rejse i Tanzania, så er der nogle få forbehold som er vigtige at tage:

  1. Drop tomlen, og vink i stedet med håndfladen opad. Kommer du til at vinke med håndfladen nedad, betyder det at du er villig til at betale, hvorfor det ofte er sådan man kommer i kontakt med busser.
  1. En stor del af befolkningen i Tanzania kan ikke engelsk. Lær dig derfor et par få sætninger eller ord, som eksempelvis “tak”, på Swahili. Det vil med sikkerhed blive værdsat af din kommende chauffør.
  1. Vær ekstra varsom, hvis du som kvinde beslutter dig for, at blaffe på egen hånd i Tanzania. Modtager du dårlige signaler af chaufføren, så husk at det altid er tilladt, at sige nej tak til et lift.

Generelle forbehold og gode råd

Uanset hvilket land du drager på eventyr i, så kræver det en hel særlig indstilling at være blaffer. Eksempelvis skal du altid huske på, at du er lige så fremmede for chaufføren, som chaufføren er for dig. Sørg derfor altid for at være udadvendt. snaksagelig og ikke mindst høflig. Det gør bare turen til en bedre oplevelse for jer begge.

Selvom det er sjældent, at man hører om blafferture, der er gået grueligt galt, så skader det aldrig at være ekstra opmærksom på faresignaler, når du kører med en fremmede. Hav derfor altid dine ejendele tæt på dig i bilen, så du hurtigt kan komme ud, hvis behovet skulle opstå.

Vigtigst af alt så er det helt i orden, at sige nej tak til et lift. Du behøver hverken begrunde eller forklare dig. Sæt dig aldrig ind i en bil, hvis ikke du er hundrede procent tryg ved situationen. Med alle forbehold i orden er der intet andet for, end at læne dig tilbage i passagersædet, og nyde hvert et eventyr forude.

Gode tips til de kvindelige blaffere

Er du også fascineret af at rejse på tomlen? Så kan du med fordel læse de her gode tips til de kvindelige blaffere. Tipsene kan være til stor gavn for alle blaffere, uanset køn og alder. Kvinder skal dog være ekstra påpasselige når de tomler, især hvis de gør det alene.

Kvindelige blaffere

Følg din mavefornemmelse og sunde fornuft

Det vigtigste du kan få med fra de her gode tips til de kvindelige blaffere, det er at følge din mavefornemmelse og sunde fornuft. Verden er virkelig ikke så farlig derude og man kan komme langt med at stole på sine instinkter.

Tro på, at du kan blaffe

Det er vigtigt at du holder modet oppe, selv hvis andre ikke tror på dig. Du kan blaffe hvorhen du vil, fordi at du tror på det. Hvis du virkeligt er motiveret til at blaffe, så er det bare at sætte destinationen, pakke kufferten, følge din mavefornemmelse og så bare tomle derudaf.

Better safe than sorry

Undgå at tage unødvendige chancer. Der er massere af gode muligheder for at tomle, så det koster ikke noget, at undvære en enkelt.

Vær ikke bange for, at afvise et lift

Hvis du tomler og en bil stopper for dig, så må du stadig gerne sige nej tak til liftet. Det kan gøres med en hvid løgn eller et pænt nej tak.

Find en partner at rejse med

Hvis du finder en at blaffe rundt med i nogle uger, så kan i underholde hinanden mens i venter på et lift. Det giver tit en masse til oplevelsen, at dele den med nogen. Desuden er det mere sikkert at rejse to sammen.

Hold dig tæt på andre mennesker

Selv hvis du ikke ønsker en rejsepartner, så kan andre mennesker være til gavn for din sikkerhed. Du behøver som regel ikke være bekymret, hvis der er meget trafik eller mennesker tæt på.

Lad være at blaffe om natten

Som udgangspunkt er det bedst at holde sig til de lyse timer på dagen. Man ved aldrig hvad der kan ske, når mørket falder på.

Lad være at blaffe tæt på store byer

Mange mennesker på samme sted er lig med mere kriminalitet, trafikpropper og offentlige transportmuligheder. Det er ikke det bedste sted at tomle.

Væbn dig med tålmodighed

En del af oplevelsen ved at blaffe, det er de endeløse timer på diverse tankstationer og landeveje. Der er tid til at reflektere. Du bør overveje, at rejse rundt med en form for underholdning. Brætspil, kort eller måske noget lidt mere eksotisk.

Tag et kamera med

Få taget nogle billeder. Billeder holder for evigt. Du vil ærgre dig, hvis du kommer hjem efter en fantastisk blaffetur uden billeder.

I disse lande kan du lovligt blaffe

At blaffe, eller hitchhike, er oftest eventyr nok i sig selv. Destinationen er ikke altid lige vigtig, når man rejser på tomlen. Selve rejsen er spændende nok og leder oftest til nye venner fra anderledes kulturer. Hvis du beslutter dig for at blaffe til Spanien, så kan jeg love dig for, at du har fået godt med eventyr, før du overhovedet kommer til Spanien.

At blaffe 2

Blaffere virker til at forstå dette. Det er især tydeligt med blaffere, som ikke blaffer på grund af begrænsede ressourcer.

At blaffe er ikke kun en billig (for ikke at sige gratis) måde at rejse på. Det er også en af de bedste måder, at møde nye mennesker fra forskellige kulturer på.

Hvis ikke du er vant til at blaffe, så vil du blive overvældet af kærlighed, når du først begiver dig ud. Alle mennesker vil inderst inde gerne hjælpe andre og det kommer virkeligt til udtryk, når lokale samler tomlere op.

At blaffe

Mennesker med meget få midler over hele verden er villige til at forære mad, husly, vand og kærlighed til komplet fremmede. Og det er uden at forvente at få noget igen.

Dog er det ikke alle steder, hvor det er lige nemt at blaffe. Flere og flere lande har tilmed gjort det ulovligt. Oftest er det kun ulovligt for chaufføren, hvilket skræmmer folk og gør det svært at sprede næstekærlighed.

I disse lande kan du lovligt blaffe

Frankrig er absolut paradis for blaffere. Især Sydfrankrig er absolut fortryllende. I Sydfrankrig stopper hver en bil og giver dig ikke bare et lift, men et lækkert måltid og en varm seng at sove i.

Argentina er intet mindre end fantastisk at blaffe i. Sydpå i Patagonien er der året rundt tonsvis af søvnige lastbilchauffører, som meget gerne vil have noget selskab. Nordpå er infrastrukturen meget velfungerende, hvilket lader dig komme fra Salta til Buenos Aires på rekordtid. Hvis du er til store bøffer, lækker rødvin og fortryllende bjerge, så er Argentina noget for dig.

Chile har også et godt rygte, som blaffe-land. Du kan forvente at nedlægge lange strækninger på kort tid, da infrastrukturen er god. Det skulle være muligt at blaffe fra Santiago hele vejen til Arequipa i Peru i et ryk, da der ligger en stor og populær motorvej. Der er desuden mange penge at spare på at blaffe i Chile, fordi busserne er dyre.

Respekter nye kulturer

Vær opmærksom på, at i nogle kulturer forstås ”thumbs up”-symbolet anderledes. I Grækenland er ”thumbs up”-symbolet en fornærmelse på linje med ”fuck finger”-symbolet.

Nogle steder forventes det at du betaler for at få et lift, selvom at du blaffer dig til liftet. Det skyldes, at der i nogle områder ikke eksisterer buslinjer eller lignende. Det er derfor ganske normalt, at samle folk op i vejkanten for at køre dem ind til byen imod betaling. Fornem dig frem til om der forventes betaling. Spørg hellere end gang for meget inden du får et lift.

Rejse som blaffer

Stort set uanset hvilken vej du står og blaffer ved, så kan du forvente, at der er nogen der vil samle dig op før eller siden. Selvom det strider mod landets love, så virker det bare etisk forkert, ikke at samle en blaffer op.